Képességfejlesztő falmászás

A MászóJátszóban egyedülállóan kapcsolódnak össze a falmászás fejlesztő-, terápiás- és élményt szerző hatásai. Programunkban a falmászás nem cél, hanem eszköz. Olyan mozgásforma mely azonnal megragadja a gyermekek figyelmét.

A MászóJátszó meghatározó eleme a Játék. A Játék a gyermeki tevékenységrendszerek, így a mozgásfejlődés szempontjából is kulcsfontosságú, mivel így ismerik meg testük lehetőségeit és korlátait, új mozgásformákat sajátítanak el és gyakorolják a már ismerteket.

A fizikai aktivitás növeli a gyermek állóképességét és kitartását, valamint segít abban is, hogy a gyermek a játék során levezesse fölös energiáit.

Urbánus világunkban sajnos egyre kevesebb lehetősége van a gyermekeknek, a szabad, önfeledt mozgásra, a mászásra, játékra, melynek hiánya sok esetben különböző magatartási- tanulási-, szocializációs problémák formájában jelentkezik.

A MászóJátszó ezekre a problémákra egyszerre ad választ, olyan sokrétű mozgásfejlesztés mely a speciális feladatsorok által egyszerre hat kognitív, szenzoros és nagymozgásos területekre.

Miért falmászás?

Mert a mászás ösztönös és természetes mozgás,  része a mozgás fejlõdésnek ezáltal az idegrendszeri érésnek

Mert fejlesztő hatása gyors és intenzív

Mert a fejlesztõ falmászással  az alábbi területek fejleszthetõk

  •  Figyelem koncentráció
  • Szem-kéz-láb koordináció
  • Egyensúly
  • Vizuális, auditív, taktilis észlelés
  • Erõnlét
  • Bátorság, önbizalom

képek a foglalkozásokról és a játszóházról

MászóJátszóHáz  1-3 éveseknek
Szakember vezetésével és szülői segítséggel, játékos feladatok közben próbálhatják ki a legkisebbek a falmászást.
további részletek

Kiscsoportos foglakozások 3-10 éveseknek
Életkornak és tudásszintnek megfelelő csoport bontásban.

Falmászós szülinapok, „Azaki” élő szereplős óriás társasjátékkal!

Foglakozásainkat az Andor u. 60.-ban tartjuk. Az órarendünket itt találod

Napjainkban már egészen kisgyermekkortól számtalan információ, lehetőség, aktivitás veszi körül gyermekeinket. Figyelmüket megosztva a fizikai aktivitáshoz szükséges motivációjuk is jelentősen átalakult. A mozgásfejlesztés, a MászóJátszó lehetőséget ad/teremt a sikerélmények megélésén keresztül a mozgás megszerettetésére, és arra is, hogy a mozgásos cselekvések a gyermekek mindennapi tevékenységrendszerében a megfelelő helyre kerülhessenek.1 Mozgásfejlődés és a motorikus képességek fejlesztése gyermekkorban, Király Tibor – Szakály Zsolt Dialóg Campus Kiadó

Bővebb információ és jelentkezés a foglakozásokra: omnivagus.egyesulet@gmail.com, 30/526-5084