Családi napközi

Bolcsi-058

,,nem adhatunk más gyermekeinknek,
csak szárnyakat és gyökereket”

Családi napközink Budapesten, a XI. kerületben fejlesztő- és mozgás központban található.

A HázakHáza családi mozgás- és programközpont két szervezet együttműködésében 2012 júniusában nyílt meg. Az Omnivagus Túra- és Szabadidő Egyesület, mely gyermekek és családok számára aktív szabadidős programok szervezésével- valamint, a szűkebb környezetünk tudatos közösségfejlesztéssel foglalkozik; továbbá a FejlesztőHáz mely gyermekek komplex fejlesztésével és terápiás megsegítésével foglalkozik csecsemő kortól iskolás korig. Tevékenységeink metszéspontjában hoztuk létre a HázakHázát, mely családok és gyermekek számára nyújt komplex szolgáltatásokat az egészséges életmódra nevelés, a készség és képességfejlesztés és az aktív szabadidő eltöltés területén. Szakmai programunk meghatározó eleme a MászóJátszó képességfejlesztő falmászás.
Működésünk legfontosabb elve az integráció mely során programjaink, szolgáltatásaink és terápiáink széles körben elérhetőek.

Bolcsi-133

A HázakHáza Albertfalván, az Andor u. 60.-ban található, zöldövezetben, ugyanakkor tömegközlekedéssel és autóval egyaránt könnyen megközelíthető helyen. A Házban külön szinten található a családi napközi, ahol tágas csoportszobák és kiszolgáló helyiségek biztosítják a megfelelő működést. Az épületen belül több torna terem és fejlesztő szoba áll rendelkezésre, ahol komplex fejlesztés, tematikus falmászás, rendszeres délutáni foglakozások valamint családi programok várják a kicsiket és nagyokat.

A családi napköziben szakképzett pedagógusok foglalkoznak a gyermekekkel, akiknek pedagógiai programjuk kialakításban és megvalósításában folyamatos szakmai hátteret a FejlesztőHáz biztosítja. Az mindennapos foglalkozások között szerepel a gyermekek különböző részképességeinek fejlesztése, sok játék és levegőzés.

Bolcsi-057

Szerető, támogató elfogadó közegben segítjük a kicsik személyiségének kibontakozását, egyéni képességei fejlődését. Hitvallásunk szerint a gyermeki fejlődés meghatározója a mozgás és a sok játék, ezért heti és napi rendünket ennek figyelembe vételével állítottuk össze.

Bolcsi-179

A tanév során projekt rendszerben működünk. Mindig az aktuális időszak ünnepek köré építjük a dalokat, kézműves foglakozásainkat, egyéb programjainkat, így például ősszel szüret, gyümölcsök érése, lombhullatás, készülődés a télre. A téli időszakban advent, mikulás, karácsony, januárban téli sportok kísérletek, februárban farsang, farsangi készülődés, utána tavasz várás, a természet ébredése, növény csíráztatás, madarak, fák, virágok. A tanév végének közeledtével anyák napjára készülünk. Nyáron pedig a vidámságé játéké a főszerep.

Tervezett heti program és napirend

Mindent napot egy reggeli körrel kezdünk, ahol énekelünk és szó kerül az éppen aktuális projekt témánkról. Itt a gyerekeknek lehetőségük van elmesélni az őket ért legfontosabb  élményeket, vagy fontos eseményeket.

Foglakozásaink minden esetben sok mondókával, énekkel és főleg sok mozgással valósulnak meg és szinte minden nap sok időt töltünk a kertben, friss levegőn.

Bolcsi-020

foglakozásaink:
H
étfő: Zengő Bongó Muzsika – zenés foglalkozás
Kedd: beszédfejlesztés, mondókás foglalkozás
Szerda: hosszabb, intenzívebb szenzomotoros fejlesztő torna – Arys terápiás eszközökkel , idegrendszeri érést segítő mozgás
Csütörtök: kreatív foglakozás – finom motorika fejlesztése
Péntek: nagy mozgást fejlesztő torna – képességfejlesztő falmászás

napirend:
8.00-8.30     érkezés
8.30              reggeli
9.00-10.00   foglakozás
10.00            tízórai
-11.00           levegőzés, szabad játék
11.30            ebéd
12.30-15.00  alvás
15.00            uzsonna
– 17.00         szabad játék

Működés

Napi működésünkben lehetőség van félnapos vagy egész napos ellátás igénybevételére is.

Árak

A feltüntetett árak étkezés nélkül értendők

félnapos

egész napos

heti 3 nap 45.500.-

61.500.-

heti 4 nap

54.500.-

72.000.-

heti 5 nap

62.500.-

79.5000.-

Cím, elérhetőség

CsigaHáz családi napközi és játszóház

Bolcsi-170

Budapest, XI., Andor u. 60.
(a Pajkos utca végében)

omnivagus@omnivagus.hu
www.omnivagus.hu
www.hazakhaza.hu
www.facebook.com/OmnivagusEgyesulet
30 526 5084

 

Szeretettel várunk, gyere, nézz körül nálunk, próbáld ki, és ha úgy gondolod, csatlakozz hozzánk!

Üdvözlettel a HázakHáza csapata nevében

Schopper Nóra